A jósok a legtöbb kultúrában nagy szerepet játszottak. Amióta csak létezik történetírás, a nagy jövendőmondók próféciáit is feljegyezték. Egykor ők voltak az értelmiség krémje, az egyiptomi papoktól a görög mágusokon át…
Az egyiptomi papok képesek voltak rettegésben tartani a népet azzal, hogy megjósolták a napfogyatkozást, bár ez nem is volt igazi jóslat, csak jól alkalmazott csillagászat. Ezzel együtt jóstehetséggel is rendelkeztek. Az ókori görög mitológia tele van borzalmasabbnál borzalmasabb jövendölésekkel apagyilkos gyerekekről, legyőzött ellenségekről és az istenek által kért emberáldozatokról. Minden kornak megvoltak a kimagasló jósai, akiknek a nevét ma is ismerjük.

ókori vak jósÓkori görög vak jós


A görög mitológia több történetében is megforduló vak jós, Teiresziasz élete igencsak hányatott volt. Egyszer Zeusz papjaként párosodó kígyókat látott, és megölte a nőstényt, mire nővé változott. Héra papnője lett, majd egy idő után Zeusz visszaváltoztatta férfivá. Amikor az isteni pár azon vitázott, hogy a szerelemben a férfié vagy a nőé a nagyobb élvezet, őt kérték fel a döntésre, hiszen mindkét oldalt megtapasztalhatta. Mivel Teiresziasz azt mondta, hogy a nő sokkal több örömöt és élvezetet talál a szerelemben, Héra dühében megvakította. Zeusz viszont jóstehetséget és hosszú életet adott neki.
A vak jós a mitológia legnagyobb alakjainak jósolt: Oidipusznak például megmondta, hogy apja gyilkosát keresve olyan valaki után kutat, akit nem igazán akar megtalálni (saját magát), halála után pedig Odüsszeusz kért tőle tanácsot az alvilágban.
A jós a legnagyobb görög tragédiaírók, pl. Szophoklész és Euripidész drámáiban is szerepel.

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

mentlis vdelem sznekkel

Amikor egy alacsonyabb energiájú helyre – például nyilvános helyre – kell mennünk, amikor beteg, vagy mérges emberek között vagyunk, nagyon fontos, hogy megfelelő védelmet teremtsünk magunk köré.

Ez azért fontos, mert hajlamosak vagyunk arra, hogy magunkba engedjük mások energiáit, és ez az energia gyakran negatív is lehet. Hogy megvédjük magunkat, egyszerűen képzeljük el, vagy érezzük, hogy teljesen körbevesz bennünket egy fény, melynek színét minden esetben mi választjuk meg. Nem mindegy azonban, hogy milyen színű fény mellett döntünk, mindig az adott helyzetnek megfelelően kell választanunk.

Fehér fény
Hatásos a bűnözés, és a fizikai támadások, erőszak ellen. Pótlólagos angyali védelmet hív mellénk.

Rózsaszín fény
Véd a negativitás ellen. Olyankor segít, amikor panaszkodó, negatívan gondolkodó, vagy pletykás emberek között vagyunk, mert a rózsaszín pajzson csak a szeretet képes áthatolni.

Zöld fény
Gyógyító pajzs. Olyan emberek esetében használjuk, akik fizikailag sérültek, vagy betegek. Természetesen akkor is használhatjuk, ha magunk betegedtünk meg.

Bíbor fény
Pszichikus védelem, pszichikus támadások ellen.

mentlis vdelem sznek segtsgvelTükörlabda
A labda tükörfaláról minden negativitás visszapattan. Akkor használjuk, ha túlzottan sérülékenynek érezzük magunkat.

Ólompajzs
A negativitás elleni legerősebb védelem arra az esetre, amikor harc vár ránk, vagy különösen sérülékenynek érezzük magunkat. Látnunk, vagy éreznünk kell, hogy pillekönnyű ólomréteg vesz körül bennünket, melyen semmi sem képes áthatolni.

Hármas védelem
Válasszunk ki három, vagy akár több színt, és a tökéletes védelem érdekében helyezzük magunk köré több rétegben.

Forrás: noiportal.hu

Hozzászólás (0 Hozzászólások)